Nieuw/New

woensdag 3 juni 2015

In Nijmegen heerst een uitgelaten en ontspannen sfeer in aanloop naar de Vierdaagse. Zo is onder andere de burgemeester druk in de weer met haar nieuwe Valentino-jurk, omdat Koningin Maxima bij de inhuldiging op de Via Gladiola aanwezig zal zijn. 
Maar dan valt er een dreigbrief op de mat van het gemeentehuis:de Vierdaagse zal eindigen in een bloedbad.
Direct wordt er groot alarm geslagen en alle veiligheidsdiensten worden op scherp gezet. Zelfs de AIVD wordt bij het onderzoek betrokken. 
 Als op de eerste loopdag een Amerikaanse soldaat, geheel ontkleed, op een brug wordt aangetroffen en beelden hiervan via CNN de wereld overgaan, wordt justitie nog meer op de proef gesteld. Is dit een aanslag? Is er een relatie tussen de dreigbrief en de Amerikaanse soldaat? Het is aan Rechercheur Van Dorp om hierop een antwoord te geven. Een tweede dreigbrief aan een bankier compliceert de zaak nog meer. 45.000 wandelaars, waaronder de vrouw van rechercheur Van Dorp, lopen gevaar en er is één ding dat in hun nadeel werkt: de tijd tikt door. ***** De pers over Rob Bakker: Vrij Nederland: 'Rob Bakker schrijft filmisch".
 Noord-Hollands Dagblad: "Bakker solliciteert naar de positie van Jef Geeraerts". De Limburger: ‘Vaardig en met veel vaart geschreven”. ***** Over de auteur:
 Rob Bakker is journalist, en auteur, historicus (Holocaust- en genocidestudies). Hij schreef romans, waaronder Graven; Een Pad Voorbij en De Toespraakschrijver. Hij maakte zijn thrillerdebuut met FE!  Bakker schreef ook non-fictie. Van zijn boek Zorg jij dat ik niet meer wakker word? werden meer dan 30.000 exemplaren verkocht. Na de wetenschappelijke editie van De Boekhouders van de Holocaust zal dit jaar ook een publiekseditie verschijnen. Rob Bakker was twaalf jaar lang hoofdredacteur van de Nederlandse MAD, richtte als uitgever de vakpers op voor radio- en televisiemakers, en introduceerde in Nederland de Gouden TV Beelden van de Nederlandse Academy Awards, de Marconi Awards voor radiomakers en de Omroepman/vrouw van het Jaar. ***** Te bestellen bij de boekhandel, BOL.COM en tijdens de Vierdaagse Nijmegen.

Wanted


Lit. agent for USA, UK and Germany.